Creeaza si decoreaza

DESIGN VESTIMENTAR

CURS

DESIGN VESTIMENTAR

 

Creeaza si Decoreaza este un atelier creativ deschis celor interesati de design cu varsta minima de 7 ani. La cursuri pot participa atat copii cat si adulti, un mixt creativ cu rezultate spectaculoase. Cursurile au scopul de a dezvolta simtul estetic si creativitatea, sunt foarte practice pentru cei care profeseaza in domeniu sau intentioneaza o cariera creativa. Cu experienta in domeniu, cursuriele sunt sustinute de designeri profesionesti ce lucreaza individual cu fiecare cursant. Peste 300 de cursanti au participat la sesiunile creative din care 80% au revinit la cursurile de avansati. Creaaza si Decoreaza nu ofera diplome sau brevete ci ma degraba urmareste dezvoltarea simtului creativ prin acumulare de informatii si aptitudini practice. Cursantii sunt consiliati si promovati, avand posibilitatea reala de a se dezvolta, a profesa sau a consolida o afacere.

PROGRAMA CURSULUI

Cursul de Design Vestimentar este focusat pe acumularea practica de informatii creative ce te ajuta sa profesezi, sa-ti schimbi orizontul si viziunea asupra stilului de viata. Cursul este complex, un cumul de informatii teoretice si practice, structurat in 12 ore de lucru / 4 sesiuni creative a cate 3 ore.

Definitie si vocabular de specialitate: Ce inseamna Design, criterii estetice, functionale si economice.

Categorii si istoria Designului.

Istoria modei si studiul evolutiei modei intre anii 1900 - 2000.

Cromatica si teoria culorii.

Etapele elaborarii unui proiect:
1. Concept (documentare, organizarea spatiului de lucru fizic si digital, schite de concept, analiza variantelor si extragerea ideilor).
2. Realizarea proiectului ( aprofundarea conceptului, executia proiectului la scara si grila de materiale, expunerea si prezentarea lucrarii).

Crochiul de moda / lectie de desen, proportiile corpului, linia si valoratia.

Concept creativ - Fusta - crearea unui model inovator plecand de la tiparele consacrate (documentare, analiza tiparelor, schite de concept, prezentarea conceptului)

Proiect - Tema de inspiratie _Insecte. Concept si realizare proiect la scara - prezentare si notare, publicarea online a celui mai bun proiect.

Proiect - Tinute actuale inspirate dintr-un costum istoric. Concept si realizare proiect la scara - prezentare si notare, publicarea online a celui mai bun proiect.

Imprimeul si texturi. Proiect creativ - crearea unui pattern si integrarea intr-o tinuta.

Proiect creativ - realizarea unei colectii vestimentare. Proiect amplu, individual cu tema la alegere. Proiectul cumuleaza verificarea cunostintelor, toate etapele necesare elaborarii unui proiect, informatii si detalii privind executia colectiei. Strategie de comercializare, naming si packaging . Prezentarea individuala a colectiei, notare si publicarea online a celor mai bune proiecte.

Iti oferim continuitate! Dupa terminarea cursului te poti reinscrie la grupele de avansati pentru aprofundarea proiectelor personale cu sustinerea noastra individuala.

CALENDARUL CURSULUI DE DESIGN VESTIMENTAR

Luni: 09.10.2017. Orele: 17.30 - 20.30
Luni: 16.10.2017. Orele: 17.30 - 20.30
Luni: 23.10.2017. Orele: 17.30 - 20.30
Luni: 30.10.2017. Orele: 17.30 - 20.30

UNDE NE AFLAM?

Nod Makerspace - Centru pentru industrii creative. Primul hub creativ de dimensiuni mari din România care are ca obiectiv democratizarea design-ului, a ingineriei, a fabricației și a educației creative. Cursurile de Design se tin in cea mai ampla sala a centrului "La firul ierbii" un spatiu creativ, dotat cu tot ce ai nevoie pentru ca proiectele tale sa se materializeze.
Nod Makerspace - Sala "La firul ierbii". Adresa: Splaiul Unirii 160, Industria Bumbacului, sector 4, București.

VALOAREA CURSULUI DE DESIGN VESTIMENTAR

869 RON cu TVA inclus

CERINTE SI MATERIALE

Singura cerinta este sa ai peste 7 ani, materialele sunt puse la dispozitie de Creeaza si Decoreaza. Pentru documentarea in cadrul cursurilor beneficiezi de biblioteca noastra iar pentru documentarea online poti sa aduci laptopul, tableta sau telefonul.

 

FORMULAR DE INSCRIERE